Home > Spreekbeurt of werkstuk

Speekbeurten en werkstukken

Leuk dat je een spreekbeurt wilt houden over de Lynx. Of misschien zelfs wel een werkstuk wilt schrijven. Alle informatie die wij hebben over de Lynx is te vinden op deze website. Wel bestaat er een boekje uit de natuurserie 'Poot voor poot' over Lynxen. Dit boekje kan gebruikt worden naast de informatie op deze site. Het boekje met mooie plaatjes, vertelt je alles over de Lynx. Je kunt het boekje bestellen. Ook kun je dit mooie en leerzame boekje natuurlijk lenen in de bibliotheek of het documentatiecentrum van jouw school. Het boek is duidelijk geschreven. geschikt voor kinderen van ongeveer 8 a 9 jaar.

Voou ouders: Door de informatie in verhaalvorm te geven wordt een levendig en sfeervol beeld geschetst van hun eet-, leef- en paargedrag, het jagen op een prooi, het afbakenen van hun territorium, de geboorte en het opgroeien van hun jongen. Tot slot wordt aandacht besteed aan bedreigingen door de mens en een overzicht gegeven van soortgenoten.

Heb je een digitale versie van je werkstuk? Wij plaatsen het graag op deze website. Dan kunnen andere kinderen zien wat jij gemaakt hebt! Stuur een exemplaar van je werkstuk naar: webmaster@lynxen.nl.